Wie ben ik

Mijn naam is Bettina van Vliet-Tervoort, geboren in 1964, getrouwd en trotse moeder.

 

Mijn leven lang ben ik hooggevoelig geweest zonder dat ik me daar bewust van was. Nog niet zolang terug was het thema hooggevoeligheid nog nergens bekend, en laat staan dat er over gesproken werd.
Ik voelde me altijd anders, gebeurtenissen, emoties van anderen (ook TV en krant) kwamen altijd diep bij mij binnen, raakten mij en ik kon het moeilijk weer loslaten, terwijl een ander weer lachend verder ging. Ik hoorde vaak de woorden: doe niet zo moeilijk. Menig keer raakte ik mezelf kwijt in verbinding met de mensen om mij heen en ik begreep het niet.

Vandaar uit ging ik al vroeg op zoek naar mezelf door allerlei cursussen te volgen o.a. in Reiki, Polariteitsmassage, Psychosynthese Therapie en nog veel meer in de richting van healing en ontdekking.

 

Totdat ik in 2000 de 4-jarige opleiding Astrologie ging volgen bij Karin Hamaker Zondag. In deze opleiding kwam voor het eerst het thema hooggevoeligheid naar voren, wat heel duidelijk in mijn horoscoop te zien was en vielen puzzelstukjes op zijn plaats.

Voor meer verdieping in mijzelf en andere mensen, vervolgde ik mijn zoektocht met de 3-jarige opleiding Symbolische Psychologie op basis van C.G. Jung, ook bij Karin Hamaker-Zondag. Vanuit deze opleiding begon ik psychologische consulten te geven.

 

En gelijktijdig volgde ik in 2008 de opleiding Intuïtieve Ontwikkeling bij Sjoerd Hidma, waarin ik leerde bewust om te gaan met mijn gevoeligheid en mijn intuïtie. Wat is van mij en wat heb ik opgepikt aan gevoelens en emoties van andere mensen, levenden en overledenen, en hoe deze gevoelens en emoties weer uit mijn systeem te krijgen.

 

Ik vervolgde mijn ontwikkeling bij de Nederlandse mediums Marry Ronde en Mirjam Lefébér en weekenden in Obdam met het Engelse medium Janet Parker.
Cursusweken aan het Arthur Findlay College in Engeland en De Zwanenhof in Zenderen met docenten waaronder de Engelse mediums Mavis Pittilla, Paul Jacobs, Chris Drew, Jackie Wright, Tony Stockwell en andere, maakte mijn zoektocht naar mijzelf, mijn hooggevoeligheid en van daaruit mijn mediumschap compleet.

 

Tijdens mijn opleidingen ontstond mijn behoefte aan uitdragen en dat heeft vorm gekregen door in 2011 zelf workshops en cursussen te gaan geven. Datgene wat ik zelf leer / geleerd heb, geef ik door aan mijn cursisten, zodat ook zij de mogelijkheid krijgen aangereikt om dichter bij zichzelf te komen en de positieve kanten van hun gevoeligheid te leren ontdekken.
Naast het lesgeven ontstond er ook de behoefte mediumconsulten te geven als aanvulling op de psychologische consulten en voor groepen Demonstratie Mediumschap te verzorgen.

 

Ik voel en merk dat, door de zoektocht in mijn leven, ik me nu zoveel meer completer, rijker en bewuster ben geworden.

Ik ben thuis gekomen in mijzelf en begin steeds vaker het Goddelijk licht in mijn vrouw-zijn (Nür-Alima) te ontdekken.