Spirit portretten

 

Wat zijn Spirit Portretten:
Dit zijn tekeningen van overleden dierbaren, die graag willen laten weten dat zij nog steeds dichtbij ons zijn, dichterbij dan wij vaak denken. Zij willen hun blijk van medeleven geven aan hun dierbare die hier nog in de fysieke wereld zijn.
Naast de portretten staat er informatie die voor jou belangrijk kan zijn om jouw dierbare overledene te herkennen. Wanneer je denkt een Spirit Portret te herkennen reageer dan door mij een mailtje te sturen naar bettinavvliet@ziggo.nl en dan zullen we samen kijken of we of het daadwerkelijk om jouw dierbare overledene gaat.

 

De portretten zijn binnen 5 tot 7 minuten getekend en probeer daarom breeduit te denken bij het bekijken van de portretten, soms zijn het bepaalde onderdelen van het portret die gelijken in plaats van het hele gezicht. En onthoudt, dit zijn geen foto’s. Dit geldt ook voor de informatie ernaast, omdat ik soms woorden hoor of gevoelens doorkrijg en niet altijd direct weet wat er mee bedoeld wordt, kan de uitleg iets anders zijn als zou moeten.

 

Zodra een portret met info herkend is, komt bovenaan de info *Herkend* te staan.
De portretten die herkend zijn worden naar beneden verplaatst. De portretten die nog niet herkend zijn staan bovenaan.

Leuke spontane vrouw met veel energie en kon moeilijk stilzitten. Altijd in de weer.
Ze was heel sportief en deed aan een teamsport met bal. Ze was altijd aanwezig en in om iets extra’s te doen. Ze hield van sporten, maar vooral het samen doen vond ze heerlijk. Mensen om haar heen. Ze geeft me een gevoel van eenzaamheid, er alleen voor staan en vastlopen.
Krijg pijn in mijn buik te voelen en ziekbed. Het is allemaal vrij snel gegaan.

Man van weinig woorden.
Er moest een schipperstrui getekend worden en kreeg zeebenen te voelen bij deze man. Hij liet me een visserboot (kotter) zien waarbij hij gele regenoveral droeg om de vissen binnen te halen met grote netten.
Hij droeg een bril en had een ringbaardje. Dit was hem ten voeten uit.
Hij laat mij een beklemmend gevoel op de keel te voelen, er moet iets geweest zijn met zijn strottenhoofd. Hierbij laat hij voelen dat hij ziek is geweest.
Hij wil het hebben over het vissen van zijn zoon/kleinzoon, na zijn overlijden. Ik krijg een glimlach voelen als hij er naar kijkt.

Mooie jonge meid, met prachtige bruine ogen. Ze zijn groter getekend omdat ze zo opvielen. Ze heeft in de verpleging gewekt, want ik moest de zusters uniform tekenen. Ze wilde altijd al de verzorging in, zorgen voor anderen zat in haar bloed.

Een oudere man op leeftijd, waarbij het leven aan hem voorbij ging en hij kon het allemaal niet meer volgen. Op een gegeven moment raakte de herkenning ook weg.
Eigenlijk werd hij rustiger, zachter en prettiger van karakter en ik hoor hem zelfs fluiten en neuriën.
Voor die tijd was hij heel anders van karakter en maakte zich overal druk om en kon daarbij zijn mening en zin doordrijven. Hij wilde bepalen en kon daar vrij autoritair zijn. Er is een strengheid bij hem en daardoor was hij niet altijd makkelijk om mee om te gaan.
Hij geeft me een sterke verbinding met het geloof waarin hij een belangrijke functie had in de gemeenschap.

Ik kom voor mijn moeder……
De naam Ben is belangrijk, of dat hij zelf zo heet of dat iemand die bij hem hoort die naam heeft.
Voetballen was zijn passie en leefde voor de voetbal, wilde iedere wedstrijd op tv kijken. Ook op school was hij altijd aan het voetballen.
Ik krijg de leeftijd 17 bij hem. Toen zijn leven veranderde, hij veranderde en begon een zooitje van zijn leven te maken. Verkeerde vrienden, uitgaan, drugs en drank. Verkeerde combinatie (foute combinatie).
Ik was niet zo, maar stom het verkeerde pad opgegaan. Hij heeft zoveel spijt en had ik maar naar je geluisterd.

Jonge man met lange haren….
In die tijd was dat normaal dat mannen met lange haren liepen.
Hij zegt ik had lange “wilde haren” en lacht daarbij.
Lekker uitgaan en genieten, vooral van concerten en festivals. Als er maar muziek gespeeld werd en drank getapt. Daar was hij te vinden. Hield van reuring en gezelligheid met zijn vrienden.
Samen met een zijn vrienden gingen ze altijd op de motor op pad.
Maar 1 motorrit werd fataal. Hierbij kwam hij bij een motorongeluk om het leven.

Jonge vrouw die blij was alst ze weer nieuwe haren had gekregen en er weer een leuk kapsel van kon maken. Eerst had ze lang haar wat ze altijd in een staart droeg. Maar door een vorm van kanker en de behandelingen die daarbij hoorde, raakte ze haar haar kwijt. Droeg in die tijd veel petjes. Het hele proces heeft ongeveer 5 jaar geduurd.
In de bloei van haar leven zijn is al snel overgegaan in zorgen om beter te worden en de strijd aan te gaan tegen de kanker.
Ze liet me paarden zien, vooral een donkerbruin groot paard, waar ze mee op pad ging. Door de bossen en bij de waterkant. Daar genoot ze van. Vaak ging ze alleen, maar ook samen met andere. Het was haar lust en haar leven……

Een pittige tante, die hield van mooie kleren en hoge hakken, daar had ze er veel van.
Ze had alles altijd keurig op orde en verzorgt.
Ze had een sterke wil en sterke mening die ze maar al te graag liet horen. Luisteren naar andere was niet haar sterkste kant.
Ze voelt als zakenvrouw, ze had geen kinderen, maar wel een man in haar leven.
Ze had het voor zichzelf op een rijtje en haar leven uitgestippeld, maar hier kwam abrupt een eind aan, toen wist ze het niet meer.
Ze laat me veel verdriet voelen, had het graag anders gedaan. Veel eenzaamheid, zelf gekozen eenzaamheid. Er werd te veel aan haar getrokken.

Een vriend van jongs af aan. Deelde samen voetbal, ook van jongs af aan, vrij fanatiek.
Veel humor samen, samen stappen, kroegentocht…….
Heeft ongeluk gehad. Is uiteindelijk in ziekenhuis overleden.

Een oma waar je blij van wordt.
Gezelligheid stond boven aan haar lijstje, vooral als er slagroomtaart bij was, daar kon je haar wakker voor maken.
Ze moest op een gegeven moment op haar eetpatroon letten en vond dit allemaal maar karig worden, toen ze dingen moest laten staan. Er op letten vond ze moeilijk en smokkelde wel eens en deed ze net of er niets aan de hand was.
Ze laat me haar darmen voelen en daar kreeg ze heel veel last van.
Maar ze laat me ook haar hart voelen, alsof die het niet aankon.
Ze had nog graag langer bij haar man willen blijven, maar dat mocht niet zo zijn. Het samen oud worden had toch wel langer mogen duren.

*Herkend*
Stukadoor, droeg witte kleding in zijn werk. Hij hield van gezelligheid op zijn tijd, maar kon ook heel goed alleen zijn. Vooral in zijn werk, dan kon hij lekker doorwerken en zijn gedachtes op een rijtje zetten.
Er moet iets geweest zijn met zijn keel en voelt als flauwvallen, wegvallen. Beroerd, kan het niet helemaal helder krijgen wat er is gebeurd. Ik voel ook een heel zwaar hoofd.
Hij was een vakman die goed werk afleverde, precisie werk. Hij laat me ornamenten in oude gebouwen zien, hoge plafond, dat vond hij het mooist om te maken / repareren. Om het weer zo echt mogelijk in de oude staat te brengen. Hij praten graag over zijn werk.
Alsof hij tijdens het werk in flauwgevallen of zo iets….

*Herkend*
Ik krijg de naam John, weet niet of dit zijn eigen naam is of dat de naam hoort bij iemand van hem.

Het kruisje moest getekend worden, deze droeg hij altijd.

Ik voel een plotseling overlijden waarbij een bloeding de oorzaak is geweest. Hij was altijd gezond, had nooit wat en trainde zijn lichaam met hardlopen. Alsof er tijdens het hardlopen iets gebeurt is waardoor hij overleed.

*Herkend*

Zo mag ik nu…….
Voel een lach en een traan.
In het verleden veel lachen, maar laatste tijd van haar leven waren er veel tranen.
Voel dat ze ziek is geworden, waarbij er heel veel verstijving plaats vond in haar lichaam. Mijn romp, benen en armen zijn heel verstijft. Heel veel pijn aan rug. Op het einde veel moeite met slikken en ademhalen.
Ze had het graag over de goeie oude tijd gehad, maar komt nu met het laatste gedeelte van haar leven.
Ze geeft met het gevoel van in een rolstoel zitten, omdat niets het meer deed, voelt als verlamd.
Ze komt voor haar man, kinderen, familie en vrienden. Maar vooral voor haar man, die haar zo heeft bijgestaan al die jaren. Niets was hem te veel.

*Herkend*

Deze man was gek van voetbal en speelde zelf ook in zijn elftal. Toen hij zelf niet meer kon meespelen was hij zolang het ging nog aan de zijlijn te vinden, ook toen hij in een rolstoel belande werd hij meegenomen naar de wedstrijd. Maar op een gegeven moment lukte het niet meer. Fysiek ging hij al meer achteruit en laat me vooral de longen voelen die niet meer goed functioneerde.
Hij heeft nog van iedereen persoonlijk afscheid heeft kunnen nemen en toen was het klaar, hij kon niet meer……..
Een hele mooie man met hart op de juiste plek, kameraad en steun en toeverlaat voor zijn gezin.

*Herkend*
Fijne man, keurig gekleed in pak met stropdas, zo wilde hij getekend worden, op zijn zondags.
Hij laat me modeltreinen en modelspoorbanen zien. Dit was zijn hobby.
Hij vond het fijn om hier mee bezig te zijn, kon zich er uren mee vermaken. Ook samen met zijn kleinkinderen met de treinen spelen.
Toen zijn eigen kinderen nog klein waren had hij geen tijd hiervoor. Deze hobby is later in zijn leven gekomen.
Hij geeft me ook het gevoel dat hij graag dagjes weg met de trein ging, mooie herinneringen zoals de treinmuseum.
Meer informatie na herkenning.

*Herkend*
Een man met veel humor en zelfspot.
Hij genoot van het leven en voelt ook een beetje stoer. Hij had een tatoeage op zijn armen en waarschijnlijk iets met een anker.
Hij had iets met mooie auto’s en krijg Rock and Roll te horen. Waarbij Elvis Presley heel belangrijk voor hem was. Het liedje “Are You lonesome tonight” heeft heel veel betekenis.
Alsof het op de begrafenis is gespeeld.
Zijn haren waren belangrijk voor hem, alleen werd het al dunner en moest hij een muts dragen. Hij heeft problemen in buikgebied gehad en is heel beroerd geweest.
Hij laat mij heel veel dankbaarheid voelen naar zijn gezin, familie en vrienden.
Meer info naar herkenning.

*Herkend*
Altijd haar lippen gestift en een blos op haar wangen, of ze nu thuis was of buitenhuis.
Ik krijg een zilverkleurige lippenstift te zien met een zoete geur, die bij haar paste en je haar ook aan herkende.
Haar lippenstift ging altijd met haar mee in jaszak of tas als ze op visite ging.
Ik voel veel humor bij haar en veel lol, vooral bij een advocaatje met slagroom of een citroenbrandenwijn met suiker.
Ze hield van feestjes en maakte er ook vaak een feestje van. Hield van muziek en zong en danste nog graag een liedje mee. Thuis stond ook altijd de radio aan.
Het liefst had zij het huis vol met eigen kinderen en kleinkinderen en iedereen bleef plakken, omdat het altijd gezellig was. Dan werden de oude liedjes weer uit de kast gehaald en met zijn alle zingen…….

*Herkend*

Hij laat me vermoeidheid voelen vanwege een ziekzijn. Hij geeft me het gevoel geen baat meer te hebben en compleet op zijn. De misselijkheid werd hem teveel, hij kon niet meer. Heeft zelf de keuze gemaakt om zijn leven te eindigen.
Hij heeft daar heel veel ondersteuning en gevoel van begrip naar en van zijn vrouw. Zij is niet van zijn zijde geweken. Ze hebben dit samen doorstaan. Zij was zijn steun en toeverlaat. Door haar heeft hij leren praten, zij stond erop en deed het niet voor alleen een ja of nee. Dit heeft hem over de streep gehaald. Van daaruit hebben er hele mooie gesprekken plaatsgevonden en is alles besproken en uitgesproken. En op een gegeven moment was een blik voldoende voor haar om hem te begrijpen. Een geolied team samen.
Op het eind waren de woorden minder en haalde de vermoeidheid hem in.
Zij heeft leren luisteren en ik heb leren praten……

* Herkend *
Wat een mooi mens, wat een lieverd.
De deur stond altijd open voor iedereen, koffie stond altijd klaar en snoepjes voor alle kinderen.
Een graag geziene vrouw die ondanks verdriet doorging, het stuk eenzaamheid vulde ze in met de mensen om haar heen en voor iedereen klaar staan. Liefdevol gebaar was dat ze je altijd even vast hield met haar hand op jouw hand.
Op een gegeven moment ging het lopen niet meer zo goed, voel heupen en onderrug. Had een arm nodig om ondersteund te worden bij het lopen. Ze geeft me het gevoel dat ze eigenlijk vrij snel krom ging lopen en daardoor kleiner werd. Dit had met haar fysieke ongemak te maken.
Ze laat me een piano zien en het samen op de pianokruk zitten en samen pianospelen.

* Herkend *
Een frisse vrolijke griet met sproetjes en mooi rossig/blond haar.
Ze was enthousiast en overal wel voor in.
Vrijbuiter en ze hield van het avontuur met de rugzak op pad.
Ze is verongelukt, het ging allemaal zo snel. Er moet iets met een hoofdwond geweest zijn aan haar linkerkant. Ze laat me veel verdriet hierbij voelen.

* Herkend*

Oudere dame, voelt als oma.
Ze zag er altijd heel verzorgt uit, haar haren mooi gekapt. Alhoewel het haar al dunner werd en grijs, vroeger had ze heel dik haar.
Ze droeg een parelketting, waarbij het slotje steeds weer op zijn plaats in haar nek gedraaid werd. Alles moest goed en keurig zitten.
Ook liet ze me een blouse tekenen met de ketting erover heen.
Ze was getrouwd met een hele rustige man, die wat in zichzelf gekeerd was. Zij was degene die leven in het huis bracht. Altijd bezig. Ze liet me bloemen schikken op tafel zien, in een mooi huis met mooie tuin met veel bloemenperken en gras.

*Herkend*

Een moeder en oma.
Een rots in de branding altijd, een echte steun en toeverlaat.
Zij was en moest altijd de sterke zijn en sleepte iedereen er doorheen. Ze nam haar verantwoordelijkheid voor 2. Daar heeft ze wel frustratie over gevoeld, maar liet dat zo min mogelijk blijken en probeerde niemand in het kwade daglicht te stellen. Terwijl ze daar wel het recht toe had. Want ze stond er alleen voor.
Zo moeder zo dochter, met een sterke band.
Ze is ziek geworden en het heeft uiteindelijk heel kort geduurd, het ging te snel en de behandeling heeft niet geholpen, ze was al te ver heen. En achteraf had ze de behandeling liever niet gehad, dan was het waardiger geweest. Ze was beroerder van de behandeling.
Veel steun van dochter gehad en kleinkinderen. Vooral de laatste fleurde haar elke keer weer op en deed ze haar best ook voor.
Ze liet me de begraafplaats zien en het bezoek van dochter met 2 kinderen en bloemen op moederdag. Daar begon ze eigenlijk het contact mee…….

*Herkend*

Ik krijg de naam Gerrit.
Een duivenmelker met blauwe stofjas.
Duivenhok boven op een plat dak en met een trap moest hij naar boven klimmen om bij zijn duiven te komen.
Hij zat heel graag bij zijn duivies, daar bracht hij vele uren door. Bleef vaak langer als nodig en moest dan haasten als er ergens naar toegegaan moest worden. Vaak zaten de duivenveertjes nog in zijn haar.
Menig vlucht deed hij aan mee, en soms won hij wel eens wat, maar het ging hem vooral om de verzorging en het mooie gevoel als hij zijn duivies los had en boven zijn hoofd rondcirkelde.

*Herkend*

Lieve vrouw, moeder en zus.
Ze had veel humor, energie en blijdschap. Hiermee kon ze negatieve energie weer ombuigen tot positieve energie. Je werd door haar weer blij gemaakt.
Ze was iemand die achter de schermen werkte, ze hoefde niet zo nodig op de voorgrond, maar ze zetten zich er altijd voor meer dan 100% in, bij alles wat haar raakte en achterstond.Ze was zeer geliefd bij vele.
Ze was gelovig en dat was haar drijfveer achter haar handelen. Leven vanuit liefde.
Ze laat me veel kleur bij haar zien, gekleurde kleding, vooral turquoise en rose.
Voel een ziekbed bij haar, wat ze lang voor zich uitschoof, want ze kon niet stilzitten en er was altijd nog wel wat te doen. Ze wilde bezig blijven zolang ze nog kon.
Ze laat me een serre achtige kamer zien met veel ramen en rotan stoelen, waarbij je het gevoel had in de tuin te zitten. De tuin zag er uit als een cottage garden. Met veel wilde bloemen van verschillende kleuren. Ze was graag in haar tuin bezig.
Ze laat met veel bloemen zien na haar overlijden, bij de uitvaart een grote bos wilde bloemen. Alsof iedereen een bloem had meegenomen.

*Herkend*
Zorgelijke man, vader.
Hij laat me kwasten, verfpotten en witte kleren zien, schilder van beroep.
Hij rookte veel en soms kwam er as in de verfpot, hij ging hier laconiek mee om.
Totdat hij er acuut mee moest stoppen. Hij geeft me een heel benauwd gevoel met ademhaling en druk op de borst.
Is ziek geweest en heeft met longen te maken. Het ging in ene heel hard achteruit en zuurstof hielp niet meer.
Hij was al niet meer bij kennis toen hij overleed. Er is iets met een week.
Hij zegt verf was vroeger niet zo goed voor de gezondheid, gelukkig is dat nu wel anders. Hij heeft vele meters gemaakt, vaak in grote gebouwen.
Hij was wat stiller en bezig met de volgende klus uit uit te werken/berekenen.

*Herkend*
Een enthousiaste leuke vent, die overal wel in voor was.
Hij had een hele mooie vriendengroep om zich heen, een echte groepsmens.
Samen met de vrienden ondernamen ze van alles, waarbij hij vaak met ideeën kwam voor uitjes te organiseren.
Hij woonde samen met vriendin, voelt alsof ze nog geen kinderen hadden, maar wel een kinderwens. Het was nog niet de tijd daarvoor.
Hij heeft een ongeval gehad, maar niet opslag dood. Hij heeft nog een tijdje in een coma gelegen, waarbij de vrienden deelnamen aan het waken bij hem. Zij hebben heel veel betekend voor hem en zijn vriendin en familie. Ook toen hij uiteindelijk overleed, weken zij niet van zijn zijde. De vrienden waren ook degene die hem hebben gedragen in de kist bij de uitvaart.
Ik krijg het lied Unchain my heart van Joe Cocker te horen.

*Herkend*
Een oude man, was gekrompen zowel in de lengte als in de breedte en in kracht.
Hij liep met een wandelstok, die had hij nodig om te kunnen voortbewegen.
Hij lied me een beeld zien van een huiskamer waarin iedereen aanwezig was en hij zat in zijn stoel in de hoek, te genieten en te glunderen van oor tot oor van iedereen. Er is nog iets gevierd, vlak voordat hij overleden is. Er was een hechte band met de familie en met elkaar.
Zijn vrouw is eerder overleden, hij was nog alleen achter gebleven. Hij woonde nog steeds in hun eigen huis, met hulp van de kinderen. Vooral 1 dochter (of schoondochter) daar had hij heel veel steun aan. Zij woonde ook in de buurt (er naast?)
Wil haar graag in het zonnetje zetten en bloemen geven. Want ze stond altijd voor hun klaar, ook toen moeders nog leefde.
Er is iets met een geruite pyjama en zittend in zijn stoel in de hoek…..

*Herkend*
Jonge man, voelt als broer. Hij laat me vooral voelen dat hij zussen had.
Grappenmaker van de familie, altijd in voor een lolletje en genoot als de familie bij elkaar was. Gezellig samen zijn met de hele familie ook met ooms en tantes. Samen eten, iedereen bracht wat mee.
Vooral met oma erbij, hij maakte dolletjes met haar.
Dit samenzijn was ook in ere gehouden toen hij er niet meer was. De opvang van iedereen, het treuren.
Traditie is in ere gehouden en hij wordt hierbij nog vaak opgenoemd. Oma is na hem overleden en hij heeft haar opgewacht aan de andere kant.

*Herkend*
Een bescheiden vrouw, moeder.
Als je haar maar goed zit, haar haren waren belangrijk voor haar en ze zag er altijd verzorgd uit.
Ze is ziek geworden en heeft chemo’s nodig gehad in haar behandeling van de ziekte. Ze was behoorlijk ziek van de chemo’s. Ze vond het heel moeilijk om hulp te vragen, ze deed het liever allemaal zelf en wilde niemand tot last zijn. Maar soms trok ze het niet meer en was heel blij met de hulp die ze kreeg en kon ze zich er aan overgeven, letterlijk en figuurlijk……
Het heeft even geduurd voordat ze een pruik vond die goed genoeg was en die het meeste leek op het kapsel wat ze had. Ze droeg de pruik heel veel, ondanks jeuk en zweten in de zomer. Ze deed hem alleen af als ze zeker was dat er geen visite zou komen.
Het heeft niet mogen baten, en haar gezondheid ging heel snel achteruit. Met de herfst is ze overleden. Hierbij voel ik heel veel verdriet.

*Herkend*
Een jongeman met lange haren en wat grotere oren. Mensen dachten regelmatig dat hij een meisje was, vanwege zijn haren en slank postuur.
Deze jongeman hield van muziek. Het was zijn lust en zijn leven. Hij laat mij een akoestisch gitaar en een elektrisch gitaar zien, deze kon hij beide bespelen. Hij geeft mij het gevoel dat hij in bandjes speelde en ook zelf muziek / songteksten maakte.
Hij was geen zanger, daar was hij te verlegen voor, en stond liever aan de zijkant.
Het ging hem vooral om muziek maken, samen of alleen. Hij kon er helemaal in opgaan.
De verlegenheid speelde hem regelmatig parte, maar liet dit niet zien aan de buitenwereld.
Hij geeft me de geur van wiet, maar ook het gevoel dat er steeds sterkere middelen werden gebruikt, waarbij alcohol ook rijkelijk vloeide.
Hij zegt; ik ging naar de klote en had mezelf niet meer in de hand.
Sex, drugs en rock en roll waren te veel voor een gevoelige / verlegen jongen als hij.

*Herkend*

Heb je even……
Een Vrouw die dacht dat ze alles achter de rug had en ze weer haren en een model in haar haren begon te krijgen. Toen begon alles weer van voren af aan. Alleen deze keer was er geen redding meer aan.
Dit is een vrouw met pit, doorzetter en nuchter van aard. Ja hoe kan je in een paar woorden vertellen wie je bent…….
Ze hield van het zonnetje, alleen kon ze die later niet meer verdragen.
Ze geeft me het gevoel van een zus of een vriendin die voelt als zus te zijn. In ieder geval jullie voelde als zussen voor elkaar en zelfs meer. Een gevoel van door dik en dun gingen jullie.
Ze had veel energie en altijd haar woordje klaar, niet op de bek gevallen, zoals ze dat noemen. Ze springt van de hak op de tak en maakt zinnen niet af. En ze geeft me het gevoel dat dit in haar ziekzijn, op het laatst erger werd en ook wat verward, alsof ze de woorden niet meer kon vinden. Hierbij laat ze verdriet voelen, dit vond ze heel moeilijk. Ze kon het echt niet meer vinden, alsof haar hoofd haar in de steek liet.
Ze laat me weten dat jij haar wel begreep en haar vertelde dat je het snapte en via oogcontact haar kon geruststellen.
Ze geeft een onwijs bedankt gevoel voor het feit dat je in haar leven was, juist op de tijden toen ze je het hardst nodig had, je was er……

*Herkend*

Een Surinaamse vrouw, voelt als oma.
Queen, middelpunt van de familie. Ze had een karakter waarbij je precies wist wat je aan haar had. Ze drukte je tegen de boezem als ze je mocht, maar ze had een kijkje op je als ze je niet mocht en liet dit ook openlijk blijken.
Je waagde het ook niet om haar een rot gevoel te geven, maar luisterde naar haar. Ze kon ook goeie raad geven, omdat ze geen blad voor de mond hield.
Rolmopsneusje, rode lippenstift en opgemaakt.
Ze hield van zingen en vroeger kon ze vrij goed zingen, ze haalde hoge noten. Daar zijn nog foto’s van.
Er is iets met 6 jaar?
Oh meisje, het is toch nog goed gekomen. Heeft moeite gekost, ze laat me een traan voelen.
Ze drukt je tegen haar borst als afscheid.

*Herkend*

Een stille serieuze man, hield zich vaak op de achtergrond.
Niemand zag het aankomen, hijzelf ook niet. Hij zag geen uitweg meer, liep helemaal vast in zichzelf.
Doordat hij geen prater was, kropte hij alles op.
Hij laat me kopzorgen en hoofdpijnen voelen. Hij kwam in een depressie terecht en geen uitweg meer zag.
Hij voelt alleen, maar had wel een hond (herdershond?)
Hij had relatieproblemen gehad, was al weer een tijdje alleen.

*Herkend*

Liefdevolle man.
Hield van gezelligheid en een biertje drinken samen met vrienden, het liefst gewoon thuis aan de eettafel.
Gezelligheid met vrienden thuis aan tafel, dan ging de stropdas losser en hij kwam al meer los. Met mooie verhalen en vooral de herinneringen die met elkaar gedeeld werd. Er werd dan een kaartspel gespeeld, waarbij hij best wel fanatiek kon zijn en al meer op het puntje van zijn stoel ging zitten.
Hij was een liefdevolle echtgenoot en hield van zijn gezin, een echte familie man. Familie was heel belangrijk voor hem en hij was belangrijk voor de familie.
En ik kreeg op het eind iets met een bus, alsof hij zelf in een bus reed ofzoiets

*Herkend*

Bij dit portret heb ik geen info, wel dat op het eind er een streepje op haar gave voorhoofd kwam en toen ik me er mee ging bemoeien. Ik probeerde het streepje weg te halen, wat resulteerde in een grotere vlek. Waarschijnlijk heeft die streep/vlek een betekenis.